Menu

Troldtekt

Troldtekt

Sælges pr. m². Kontakt os for fast pris.
Pris 700,00 kr. ekskl. moms (875,00 kr. inkl. moms)
m².

Montering?

Vi står gerne for monteringen af alle vores produkter. Kontakt os, så kan vi arrangere den bedste montage for dig.

Montering?

Vi hjælper med montering af alle vores produkter. Kontakt os så kan vi hjælpe med den rigtige løsning og montering.

Troldtekt er et danskproduceret naturprodukt, der er en kombination af træ og cement. Træet er rødgran fra danske skove, og cementen stammer fra Aalborg Portland, hvor råvarerne udvindes fra den danske undergrund under miljøskånsomme forhold. Troldtekt er dokumenteret bæredygtig gennem hele produktets livscyklus og tåler både fugtige omgivelser, samtidig med at det har en effektiv brandsikring. 

Overfladen er konstrueret således, at den er med til at skabe diffusion af lyden. Det betyder, at lyden bliver spredt i rummet, når den rammer pladerne.

For at optimere de akustiske forhold, anbefaler vi, at Troldtekt altid opsættes med en bagvedliggende absorbent. Således skabes de mest ideelle akustiske forhold.

Designmulighederne er mange, da der både er forskellige strukturer og farver at vælge imellem. Du kan blive inspireret af de uanede muligheder i slideshowet.

Prisen på vores Troldtekt produkt varierer meget fra opgave til opgave. Prisen ligger fra omkring 700,- pr. kvadratmeter ekskl. moms.

Produktet fås i naturfarve, hvid, lysegrå, mørkegrå, petroleumsblå lys og petroliumsblå mørk, sort og orange.

Kontakt os på tlf. 70 26 14 12, så udarbejder vi et tilbud til dig.

Træet i Troldtekt er rødgran fra lokale skove. Træ betragtes som en CO2-neutral ressource, da træer optager lige så meget CO2 i deres udvikling, som der udledes ved pleje, fældning og transport af træet. Derudover anses dansk træ som en fornybar ressource, da der plantes mere end der fældes. Der anvendes kun certificeret træ til Troldtekt, hvilket betyder, at træet stammer fra ansvarligt skovbrug.

Troldtekt opnåede i 2013 FSC®-certificering og har siden 2018 været godkendt til at levere produkter i kategorien ’FSC 100%’ (FSC®C115450).

Til produktionen af Troldtekt anvendes der udelukkende cement fra Aalborg Portland, hvor råvarerne udvindes fra den danske undergrund under miljøskånsomme forhold. De essentielle råstoffer i Portland-cement er sand og kridt. Kridtet indvindes ved Hals Barre, der er en sandbakke ud fra Langeraks udløb i Kattegat. Sandet stammer fra Løgstør Rende, hvor sandsugningen er med til at holde Limfjordens sejlrender farbare.

Aalborg Portland er certificeret efter miljøledelsessystemet ISO 14001 og det europæiske miljøledelsessystem EMAS.

Frekvens (Hz)Absorptionskoefficient

Materialers akustiske egenskaber beskrives som absorptionskoefficient

ABSORPTION KOEFFICIENTEN er med udgangspunkt i Troldtekt med mineraluld monteret direkte på beton: 30 mm og 35 mm Troldtekt.

Absorptionskoefficienten har en værdi mellem 0 og 1, og beskriver hvor meget af den lyd der rammer materialet, der absorberes.

Tætte hårde materialer, som for eksempel malet beton og en lamineret bordplade, har værdien 0, fordi ingen lyd absorberes - tværtimod reflekteres al lyd.

Et åbent vindue eller et tykt lag mineraluld har værdien 1, fordi al lyd absorberes og dermed forsvinder.

Dybe toner opfører sig meget anderledes end høje toner, og det er derfor nødvendigt at se på absorptionskoefficienterne for de enkelte frekvensbånd. Der er 6 frekvensbånd fra 125 Hz (dybe toner) til 4000 Hz (høje toner). Kun ved at kende det akustiske materiales absorptionskoefficient ved alle frekvensbåndene, er det muligt at afgøre om det egner sig til en given opgave.

Stort set alle akustiske materialer er mindre effektive ved dybe toner (125 og 250 Hz), end ved de højere toner. Tynde materialer er typist mindst effektive, med værdier tæt på 0 ved de dybe toner, mens tykkere materialer kan have en absorptionskoefficient på op til 0,5 ved 125 Hz. Over 250 Hz er de fleste akustikmaterialer meget effektive, med værdier over 0,8.

Almindelige bygningsdele, som gipsvægge og lofter, trægulv på strøer, glaspartier og døre har værdier mellem 0,0 og 0,15. Akustiske materialer har værdier mellem 0,5 og 1,0 og er derfor meget mere effektive. For eksempel er en m² god akustikplade lige så effektiv, som 10 til 20 m² gulvtæppe.

Almindelig tale ligger i frekvensområdet fra 300 til 3000 Hz, hvorfor det ofte er det vigtigste frekvensområde. Det er dog vigtigt at der er noget lydabsorption ved lavere frekvenser, da der eller kan opstå stående bølger, som giver et ubehageligt mudret lydbillede. Nogle gange kan de almindelige bygningsdele give den nødvendige absorption, men ofte er man nød til at vælge akustiske materialer, der er effektive også ved de helt lave frekvenser. Er du I tvivl, så kontakt os. Vi kan altid hjælpe dig, med at finde det rigtige produkt, til dit støjproblem.

 

 

Andre produkter

Ring til Alpha Akustik

+45 70 26 14 12

Email
Hos os får du den rette kombination af akustik, arkitektur og økonomi. Vi designer den helt rigtige løsning til dig.